Sitemap
 Print Version
 GDPR

 


 

Det lille tårn

Indvielsen den 29 maj 2004 kl. 12:00

Den 29. maj 2004 klokken 12:00 blev en nøjagtig kopi af ”Odins Taarn” indviet på Bolbro Bakke, nærmere betegnet i friluftsarealet mellem boligblokkene i Odinsparken.
Tårnet er 12 meter højt og blev placeret på en 2 meter høj sokkel, der blev placeret oven på resterne af en af soklerne fra det oprindelige tårn.
Toppen af kopitårnet er således oppe i en højde af 14 meter.
Tårnet er produceret af elever ved smedeafdelingen på Odense Tekniske Skole under ledelse af Svend Aage Larsen og Preben Liebmann Hansen.
Det var en stolt bestyrelse, som kunne indbyde til indvielse den 29. maj. Dagen indledtes med en kanonsalut klokken 6:16 om morgenen for at markere det klokkeslæt, hvor tårnet blev schalburgteret til ruin den 14. december 1944.
Den 29. maj 2004 var det nøjagtig 69 år siden det oprindelige tårn blev indviet, og dermed en mindedag for indvielsen af det 177 meter høje ”Odins Taarn” i 1934.

Indvielsen af kopitårnet blev en festdag med op mod 500 deltagere.
H. C. Andersen Garden i Odense lagde ud med at gå rundt omkring boligblokkene i området og give marchmusik og markere festdagen som startet. Efter et par numre ved selve tårnet indledte afdelingsleder ved Odense Andels Boligforenings område Odinsparken, Rino Pico, med at byde velkommen og overlade ordet til dagens toastmaster J. E. Jørgensen.
Denne overgav straks ordet til formand for Odense Andels Boligforening, Lars Andersen, som efter sin tale klippede snoren over til afsløring af mindepladerne på soklen.
 
Herefter holdt formanden for Foreningen Odinstårnet, Bent Aadal sin tale til forsamlingen.
Han takkede for den store opbakning, som projektet havde fået og overdrog resultatet til Odense Andels Boligforenings afdeling Odinsparken.
Formanden for Odense Andels Boligforenings 8 afd., Odinsparken, Rino Pico fortsatte talerækken med at takke for overdragelsen og udtrykte sin glæde over beboernes opbakning til fremtidig vedligeholdelse.
Han var endvidere glad for at kunne omdele til beboerne i Odinsparken et nyskrevet hefte med kort historie om det oprindelige tårn, samt en del interviews fra ældre mennesker, som har oplevet tårnet.
Heftet blev skrevet af Finn Pedersen.
Direktør ved Odense Tekniske Skole, Niels Henning Olsen, sluttede talerækken.
Efter talerne spillede H. C. Andersen Garden et par numre mere, herunder en ”Odinsmarch”, som blev komponeret i 1935 af realskolelærer Gunnar Ylander til brug for klaver i det oprindelige tårns restauration.
        


Melodien blev gravet frem fra Odense Lokalarkiv og blev omskrevet til orkesterbrug af H. C. Andersen. 
Efter indvielsesceremonien ved kopitårnet var der almindelig hygge i et opstillet telt, hvor der serveredes en sandwich med vin, øl og vand til. Øllerne var delvist sponsoreret af bryggeriet Vestfyn, som havde påhæftet særmærkater til dagens anledning.
Orkesteret ”The Home Team” arrangeret af Knud Andersen, underholdt med god musik for de voksne og tryllekunstneren ”Ramasjan” underholdt børnene med sine forsvindingsnumre i solen uden for teltet.
Unge mennesker fra ”Nedergadeteateret” sørgede for udskænkning og var i dagens anledning festligt udklædte.

Stor opbakning i projektets udførelse, stor opbakning til festlig indvielse, høj sol og tilpas temperatur på indvielsesdagen. Et virkelig vel gennemført arrangement. Et godt minde om et forsvundet tårn, som blev genfødt.